casa frumoasa

Vine o vreme în viața omului când vrea să se mute la casa lui.

După ce ne mutăm din casa părinților, după veri întregi petrecute-n casele bunicilor de la țară, după chirii prin alte orașe, îndeosebi București, în apartamente noi, vechi, cu obiectele chiriașilor anteriori lăsate prin camere, după luni de zile prin orașe catalane, pe unii dintre noi ne apucă panica siguranței și ne cumpărăm casa noastră.

Așa am făcut și eu în urmă cu trei ani, când am decis, împreună cu sora mea, să ne mutăm într-un apartament pe care-l putem renova după bunul plac și în care putem modifica orice fără acordul unui proprietar.

Am ales un apartament cu două camere, la parterul unui bloc, cu o mică grădină și câțiva copaci care fac umbră vara. Proprietarul de la care l-am cumpărat amenajase totul în culori reci (albastru, bej și verde), iar pe jos aveam gresie în toată casa, inclusiv în dormitor și sufragerie. Așadar, primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă gândesc la moduri în care l-aș mai putea face încălzi cromatic. Cum nu stăteam prea bine nici cu timpul, nici cu răbadarea, am apelat la prietena mea, Adela Pârvu, pe care am rugat-o să îmi recomande un designer care să m-ajute cu câteva soluții simple și convenabile din punct de vedere financiar. Așa am ajuns la Val Decor, echipă formată din Alia Bakutayan și Daniel Tufiș, care au venit la mine într-o zi, le-am explicat tot ce voiam de la camera mea și, după mai multe căutări și răzgândiri, am găsit varianta finală, în care locuiesc și acum.

room design

Fiind o cameră destul de mică, doar 16 metri pătrați, nu a fost tocmai ușor să integrăm toate dorințele mele, dar am reușit:

să am un loc de citit Matryoshka

matryoshka designinterior design raisa beicu

loc de citit

♦ să fac loc ilustrațiilor pe care le-aveam în cutii (Madi Andronic, Mădălina Țânțăreanu)

madi andronic

te iubesc grafica

graphic design

fashion murakami

◊ să-mi încapă și un mic birou pentru laptop și altele de-ale scrisului

books macbook

♥ să îmi găsesc un spațiu dedicat bijuteriilor și genților 

suport bijuterii camera

interior deisgn

suport bijuterii

♠ să am o bibliotecă suficient de încăpătoare (atunci, așa mi s-a părut, între timp, biblioteca a devenit neîncăpătoare și mai depozitez cărți pe rafturi, pe jos sau noptiere)

design de camera

design book

matryoshka carti

matryoshka

♦ să camuflez un pantofar sub pervazul ferestrei

lovely room

pink room

Despre detalii legate de materiale, furnizori, costuri și alte aspecte tehnice, a scris la vremea respectivă un articol amplu Adela Pârvu.

Știu că de multe ori a lucra cu un designer pare un lucru costisitor și complicat, însă, în cazul meu, chiar m-a ajutat să salvez o parte bună din banii pe care m-am gândit inițial că aș fi nevoită să-i investesc, am avut mai multe variante avantajoase la alegere și, mai ales, nu am fost nevoită să alerg dintr-un magazin în altul.

masina de scris turcoaz