raisa beicu

În urmă cu câteva săptămâni mi-am cumpărat un Picasso de la Vintage Butter, un brand nou lansat, de care nu auzisem până în acel moment. Văzusem pe Facebook câteva postări la Medine și Claudiacu cu niște jachete foarte faine, dar nu aveam idee despre ce este vorba. Așadar, le-am scris fetelor și le-am rugat să mă lămurească. Care-i faza cu Vintage Butter, cu Medine și Claudia? Iaca, am aflat:

Medine și Claudia, eu am dat de voi și voi de mine pe Facebook. Mi-a plăcut ce am văzut, v-am scris, ne-am întâlnit, am cumpărat, dar nu știu mai nimic despre voi. Deci, ce faceți? Cine sunteți separat și împreună?

Medine: In cea mai mare parte a timpului, eu sunt jumătate a “clubului” WeDine / WePrivate, clădind restaurante efemere care adună în jurul unei mese oameni şi momente memorabile sau evenimente private conceptuale. Cand nu #wedine, #wevintage. Colecţionar compulsiv pe linie paternă, dezvolt obsesii şi afinităţi pentru obiecte, stiluri, perioade, identităţi, oscilând mult între stări şi dependenţe, azi minimaliste, mâine romantice, dar intorcându-mă mereu la acelaşi univers interior care are nevoie de poveşti şi spirite. Aici, cred, am găsit centrul gravitaţional în relaţia cu Claudia, în această nevoie de expresie şi de căutare a adevărului în raport cu frumosul şi cu viaţa. Impreună suntem o combinaţie de impulsivitate şi temperare, de visare şi realism, de androgin şi feminin, de haos şi ordine. Ne completăm prin prisma background-urilor, skill-urilor, gusturilor, personalităţilor şi identităţilor, iar asta se simte când paşeşti in spaţiul nostru. Recent ne-a spus o clientă, vizitându-ne micul boutique aflat în interiorul Bistro-ului Voila, “Ce selecţie eclectică de piese! Sunt stiluri atât de diferite şi, totuşi, atât de unitare.”

Claudia urăşte să vorbească despre ea, motiv pentru care voi prelua eu răspunsul ei. Atunci când nu cauta haine pentru prinţese urbane, Claudia este avocat specializat în drept corporatist și contracte comerciale, fuziuni, achiziții și alte nebunii. Fascinata de estetică burgheză şi o promotoare a feminităţii, ea este cea care alimentează nota romantică a selecţiilor noastre. Claudia a venit în acest pseudo-parteneriat cu experienţa muncii în echipă, sub presiunea deadline-urilor şi a rigorilor de clauză, în timp ce eu am adus spiritul asumării de riscuri, impulsivitatea şi libertatea, specifice antreprenorilor şi freelancer-ilor.

claudia lazar medine pop

Sunteți prietene de mult timp? 

Aceasta nu este o poveste despre o prietenie din copilărie, nici din liceu, nici macar din facultate. Drumurile ni s-au intersectat acum câţiva ani, însă de atunci am petrecut aproape fiecare zi împreună. Am petrecut multe zile, nopţi şi anotimpuri imaginând proiecte, pana când l-am gasit pe cel cu care am fost pregătite să începem.

medine pop si claudia lazar

Vintage Butter este brandul vostru abia lansat pe piață – sau în curs de lansare. Explicați-ne un pic ce înseamnă, de fapt, Vintage Butter și cum v-a venit ideea.

Vintage Butter alimenteaza un lifestyle sau cel puţin asta îşi propune. Este un magazin de piese retro şi vintage atent selecţionate, urmărind trei criterii: material, design sau eticheta. Prin material facem referire la pânze, catifeluri, mătasuri, printuri, broderii sau aplicaţii. Prin design înţelegem valoare estetică, de perioadă, şi modul în care un stil proiectat în şi pentru trecut poate fi adus în contemporan şi revalorificat. Am început cu o selecţie pentru femei, apoi am introdus o mică secţiune pentru bărbaţi şi urmează un colţ dedicat copiilor, apoi casei.

vintage butter

Irina Morosanu

fashion pink

De unde luați hainele și accesoriile?

Vânătoarea este cea mai frumoasă parte din această pasiune transformată în început de business. Vânăm comori în călătoriile noastre, suntem cu ochii deschişi şi urechile ciulite, facem pelerinaje în dressing-urile bătrânelor burgheze, vânăm on-line, în licitaţii şi faptul că oamenii exclamă „Nu ştiu unde le găsiţi” ne face să credem că păşim pe căile cele bune.

vintage butter fashion

Pe când un site cu comenzi online + pagină de Facebook?

Comunicare în social media există, pagina de facebook şi pagina de instagram sunt zilnic updatate cu imagini din universul Vintage Butter, de la piese noi venite în completarea selecţiei actuale, la cliente uber-cool care demonstrează cât de actual poate fi vintage-ul şi până la secvenţe care vorbesc despre noi, cele din spatele poveştii. Site-ul on-line este in construcţie şi va fi inaugurat curând.

Care a fost cea mai dificilă parte din Vintage Butter până în acest moment?

Curajul şi determinarea de a începe.

Care sunt următorii 3 pași pentru Vintage Butter?

Shop-ul on-line, completarea selecţiei cu secţiunile kids, gifts & home şi lansarea serviciului de „personal-bidder” – personal shopper.

 design vintage butterdesign vintage butter romaniainterior design vintage butter