IMG_8771

În ultima perioadă sunt atât de prinsă la job (unde de câteva zile mi-am schimbat poziția), cu viața de după job, cu proiecte de tot felul, încât nu mai știu ce e aia rochie nouă. De asta m-am bucurat când prietena mea, Dona, m-a invitat la o lansare de modă într-o seară. Mi-am zis: hai c-o văd și pe Dona, îmi mai clătesc și eu ochii, mai ajung și la Point.

Zis și făcut. Direct după job, m-am dus la eveniment și:

  1. M-am speriat de cât de multă lume era
  2. Am zărit această rochie.

Brandul nou lansat se chema INAIS by SIMIZ. Cum ziceam, era extrem de multă lume la eveniment, așa că n-am apucat prea tare să înțeleg care sunt datele problemei, dar mi-am promis c-o să am în garderobă rochia de la punctul 2.

IMG_8716

În plin proces de căutare a datelor problemei, am descoperit că INAIS by Simiz este mixul dintre un designer român, Ina Isbășescu, și unul dintre cei mai mari producători autohtoni de confecții, fabrica Simiz Fashion (fabrică ce are în portofoliu zeci de clienți din România și branduri internaționale precum COS, TED Baker, Massimo Dutti și Morris).

IMG_8745

În weekendul tocmai încheiat, am aflat că noul brand va organiza un pop-up store în mansarda de la Simbio, așa că m-am dus s-o cunosc personal pe INA ISbășescu, cea care a studiat arhitectura în București și a lucrat 8 ani în PRO TV ca stilist. Recunosc că am o slăbiciune pentru designerii vestimentari care au terminat arhitectura (a se vedea și Ioana Ciolacu) – mi se pare că ei creează ținute vestimentare ca într-o geometrie descriptivă. Outfiturile lor sunt fie geometrice, fie fluide, fie în stilul Gaudi. Pliurile rochiei Inei, spre exemplu, m-au dus cu gândul la pliurile Casei Batlló. Știu fiecare colț ondulat al acelei clădiri, așa că acum, când port rochia INAIS, mă simt fix ca în Barcelona. Și zi de zi caut Barcelona în viața mea.

inais raisa beicu

Dragă Ina, te iau așa, din prima: ce-mi poți spune de rochia aleasă de mine?

O cheamă GoldenShade. Fiecare creație în parte are câte un nume. Iar GoldenShade nu este doar o rochie, ci este un dresscoat – deci, o poți purta și ca jachetă.

Ai tu ceva cu dualitatea, observ. Am mai văzut și tricourile cu două fețe.

Da, cam totul are două funcționalități.

De unde faci rost de materialele?

Din Italia, Portugalia, Spania, Turcia. Piesele sunt realizate din țesături de cea mai bună calitate, într-o fabrică cu o experiență de peste 20 de ani în zona de confecții, prelucrate manual prin vopsire și diferite efecte handmade.

IMG_8744

Tu desenezi toate modelele?

Da, eu desenez și fac prototipurile, iar apoi prototipurile pleacă la fabrică.

Cam cât ai lucrat la colecția de lansare și câte modele are ea?

Am 50 de modele în total, iar de desenat efectiv, am desenat colecția într-o lună de zile – ceea ce este un record personal. Însă, timp de un am tot regândit, reașezat, știi cum e: mereu într-o continuă schimbare.

IMG_8729

De unde pot fi achiziționate piesele INAIS by Simiz?

Online, pe www.inais.ro, și în magazinul Band of Creators. Toate produsele comandate online pot fi livrate atât în țară, cât și în străinătate.

Vor mai fi pop-up store-uri organizate?

Da, vom anunța pe Facebook. O să tot facem.

IMG_8644

Dacă tot ești pasionată de dualități, zi-mi te rog cele două mari vise pe care le ai pentru acest brand.

  1. Să plece în internațional
  2. Să facem business din artă. Să conecteze două lumi: creație și business. Creația nu a ajuns încă business în România. Arta e prea de nișă și e mare păcat că se întâmplă asta.

IMG_8767

Rochia mea, GoldenShade, e plină de lumini și umbre. Când nu e rochie, poate fi jachetă. Când nu o port în București, aș putea-o purta în Barcelona, orașul în care am învățat catalana, spaniola și am vizitat de opt ori pliurile casei Batlló.

Hasta pronto,

Raisa.

BeFunky Collage

IMG_8689