Sunt locuri despre care nu știi cum să scrii mai frumos și mai laudativ. Să îi convingi pe cât mai mulți să meargă acolo, să vadă ce ai văzut tu. Din simpla dorința de a fi în armonie și a transmite armonia asta mai departe. Așa simt eu pentru Design & After, noul showroom deschis în urmă cu două săptămâni pe strada Mihai Eminescu, nr. 50-54 – un loc al armoniei și bunului gust. Am aflat de el de la Cătălin Georgescu, cel care a și fotografiat spațiul la deschiderea oficială. Văzând câteva cadre la Cătălin, în ziua următoare m-am dus direct la adresa indicată, să văd cu ochii mei că există în urbe un loc atât de frumos. Deși îmi anunțasem prezența în showroom la ora 18:30, am ajuns cu jumătate de oră mai devreme. În loc să stau afară și să aștept ora potrivită, am sunat la interfon și am dat năvală.

design and after

Cum am intrat, nu știam unde să întorc capul mai întâi: peste tot erau pasteluri, mese decorate minimalist, buline, dungi, lămpi superbe, covorașe pe care voiam să le simt sub tălpi, vaze, sfeșnice, ah, tot soiul de elemente decorative splendide. Am respirat, am încercat să mă calmez și să nu îmi declanșez entuziasmul așa, haotic, cum fac eu de obicei. M-am uitat din nou în jur și mi-am dat seama că nici nu făcusem cunoștință cu cea care mi-a deschis ușa cu o jumătate de oră mai devreme decât ar fi trebuit.

2

Am întins mâna, m-am prezentat și așa am aflat că o aveam în față chiar pe Ileana Luncan, cea care, alături de soțul ei, Marcel Luncan, a creat acest minunat magazin deco, cu obiecte aduse exclusiv din Danemarca. Este primul lor business în această zonă.

Trebuie să spun de la bun început că selecția tuturor obiectelor este făcută în totalitate de cei soți, care au o mare pasiune pentru design și, mai ales, pentru Danemarca. Obiectele sunt atât de armonios alese, încât îți dai seama că în spate stau zile întregi de decizii și combinații. Design-ul spațiului a fost gândit de incredibila arhitectă Eliza Yokina – cea care a amenajat și Simbio.

14

17

16

Am rugat-o pe Ileana să ne spună câteva detalii despre cum a început Design & After:

“Este proiectul meu și al soțului meu, noi am umblat foarte mult în Danemarca, ne-au plăcut țara, oamenii, design-ul, ne-a impresionat cum abordează ei zona asta de design – totul cosy. Ei au dus design-ul interior la stadiul de artă. Totodată, este și un design foarte funcțional. Asta e și filosofia noastră: Design & After, adică obiecte frumoase, utile și calitative, făcute să dureze în timp. În Danemarca, fiind foarte urât afară, întuneric, vreme urâtă, casele lor sunt wow. Am fost și am vizitat, am văzut showroom-urile lor și am luat decizia să facem ceva similar în București. De lucrat la Design & After lucrăm de la începutul anului: nume, branding, comenzi, combinații, găsire spațiu etc.”

Design & After are distribuția exclusivă în România a trei branduri:

1.Green Gate – un brand un pic atipic pentru nordici, culori pastelate, texturi mai moi. Green Gate face colecții în colecții, obiecte care pot fi combinate în foarte mult feluri și asta i-a convins pe Ileana și Marcel să îi aducă la noi acasă.

design green gate

2.Ib Laursen – un brand tipic nordic, minimalist, spre romantic, country style: “We create a unique and cosy atmosphere, both outside and inside.”

10

3.Maileg – un univers absolut adorabil pentru cei mici. Aici, soții Luncan au ales ca totul să fie în miniatură: chiar și camera este una foarteee mică. Când am intrat în Maileg room chiar mi-am zis că abia aștept să am ocazia să cumpăr de-aici un cadou curând unui copil. Dacă vreți să vedeți câteva drăgălășenii, dați click și pe site-ul lor și bucurați-vă.

6

Acum, gata, s-a deshis, deci ați scăpat de emoțiile marii deschideri. Care-s cele mai mari temeri ale voastre în acest moment?

Ileana: “Sperăm să fie lucuri care să placă, să transforme o casă într-un spațiu ca acasă, un spațiu cosy, unde bei un ceai alături de cei dragi. Sperăm să placă, pentru că fiecare dintre obiectele astea este ales de noi, pe multe dintre ele le avem și noi acasă. Am ales totul ca și cum am ales pentru noi.”

Acestea fiind zise și recomandate, mă bucur mult că am fost printre primii vizitatori ai showroom-ului din Mihai Eminescu, 50-54. Dacă aveți de cumpărat un cadou, de amenajat o casă, o cameră sau doar ați avut o zi proastă și vreți să vă clătiți ochii, mergeți acolo. Pe lângă studioul fizic, Design & After are și un site cu comenzi online, care funcționează deja: www.designandafter.ro

Am plecat de la Design & After cu mult entuziasm, cu idei noi de amenajare a unei viitoare case și cu visul de a face lucrurile ca soții Luncan. Mi se pare minunat cum au reușit să transforme călătoriile lor spre Danemarca într-un spațiu ca ăsta. Sper să le meargă bine și să tot fie oameni ca ei!

_mg_7239

_mg_7162

_mg_7242

_mg_7287

_mg_7339

_mg_7384

_mg_7391

Foto: Cătălin Georgescu.